Cine suntem

Acasă / Cine suntem

Inspiring Members to Proclaim the Advent of Christ Together

Scurt istoric

IMPACT România este o asociație non-profit și un ministry laic care sprijină misiunea și viziunea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

“an army of young people on a mission to proclaim the Three Angels’ Messages to the whole world in this generation”

În 2013, cu acordul comitetului Uniunii, un grup de tineri, cu ocupații diferite, organizează primul congres IMPACT, la Institutul Teologic Adventist, Cernica. Încântați de impactul avut asupra lor și a participanților, în vara aceluiași an, organizează prima călătorie misionară, la Sibiu. De atunci, IMPACT România organizează anual o întâlnire. Începând cu 2018, însă, își propune să desfășoare într-un singur an, întregul ciclu al evenimentelor pe care le-a experimentat până acum: Congres – Călătorie misionară – Adunare de corturi.

 

 

 

Identitate

Mișcare inițiată și condusă de tineri adventiști de ziua a șaptea care provin din medii diferite, uniți într-un angajament comun pentru studiul Bibliei, rugăciune profundă, stil de viață fără compromis și curaj de a-L împărtăși pe Hristos celorlalți.

 

Viziune

Susține mesajul distinctiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, încurajând și instruind în vederea folosirii pe deplin a energiilor, talentelor și darurilor pentru încheierea lucrării. Promovează excelența în toate aspectele vieții: academic, profesional și spiritual, având ca fundament Biblia și Spiritul Profetic.

 

Proiecte

Întâlniri cu specific diferit: congrese, călătorii misionare, adunări de corturi; publicații și resurse audio și video; oportunități de conectare a tinerilor din întreaga țară prin grupele de rugăciune online; sprijinirea și încurajarea membrilor prin intermediul vizitelor prin biserici în Sabat, ș.a.

Congres

Un loc de întâlnire pentru a fi inspirat de vorbitori care susţin autoritatea Sfintei Scripturi şi a Spiritul Profetic. Un loc în care beneficiezi de instruire de la prezentatori care îmbrăţişează toate convingerile noastre fundamentale. O ocazie pentru muzică de calitate şi închinare profundă, bazate pe respect şi simplitate. Un prilej de a fi inspirat de către alţi tineri prin schimbul de mărturii. Un moment de a experimenta sensul chemării din partea lui Dumnezeu pentru viaţa ta printr-un angajament de a trăi zi de zi pentru El.

Călătorie misionară

Concept preluat din trimiterea făcută de către Hristos ucenicilor și din experiența apostolilor regăsită în Cartea Fapte.

“El (Hristos) a trimis ucenicii să predice şi, când ei s-au întors din prima călătorie misionară, le-a spus: „Veniţi la o parte într-un loc retras şi odihniţi-vă puţin. ” (Biserica ramasitei 24.1)

„Trimişi de Duhul Sfânt”, Pavel şi Barnaba (…) şi-au început prima lor călătorie misionară.” {FA 166.1}  

Îmbinarea timpului de instruire pe diverse domenii misionare, implicarea practică în proiecte multiple (Laboratorul lui Ben, Academia micilor bucătari, TinServ, ExpoSănătate, Concerte, Vizite la orfelinate sau centre de copii, ș.a.), rugăciunea și devoțiunea, atât personală cât și în grup, realizează un cadru prin care participanții pot experimenta, personal, Marea Trimitere. De asemenea, organizarea acestui tip de eveniment, în colaborare cu o biserică, poate oferi suport și încurajare membrilor acesteia.  

Adunare de corturi

O reeditare a Sărbătorii Corturilor, cu dorința de a-i ajuta pe participanți să se detașeze de grijile ocupațiilor zilnice și de poveri, devotându-și aceste zile exclusiv pentru a-L căuta pe Dumnezeu, înaintând într-un mod personal în cunoașterea Sa. De asemenea, are ca scop refacerea relațiilor familiale, experimentarea celor mai profunde și curate dorințe de intimitate cu cei apropiați, de aceea încurajăm participarea, atât a tinerilor cât și a familiilor acestora. Ne dorim ca aceste întâlniri să formeze cadrul potrivit prin care Duhul Sfânt să împlinească acestea readucând frumusețea comuniunii cu Dumnezeu, natura și oamenii.

Valori

În încercarea de a susține mesajul distinctiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, IMPACT va promova printre participanții săi:

1. Respectul pentru Scriptură, ca fundament al vieţii noastre.

2. Aprecierea Spiritului Profetic, ca sursă de autoritate şi adevăr.

3. Isus Hristos, centru al credinţei și mesajului nostru.

4. O viaţă devoţională profundă caracterizată de rugăciune şi studiu biblic zilnic.

5. O experienţă entuziastă a închinării având la bază, însă, simplitatea și reverența.

6. Un stil de viaţă care să îl arate pe Hristos în muncă, recreaţie, comportament, îmbrăcăminte şi sănătate.

7. Cultivarea relațiilor în temere de Dumnezeu, păstrând puritatea şi încurajând responsabilitatea.

8. Loialitatea faţă de Dumnezeu printr-o administrare credincioasă a timpului, talentelor şi a resurselor noastre.

9. Angajamentul faţă de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea ca Biserică a Rămăşiţei, prin susţinerea principiilor, organizaţiei şi conducătorilor ei.

10. Angajamentul faţă de scopul stabilit de cer de a duce lumii Evanghelia Întreitei Solii Îngereşti, în această generaţie.

Language