Romică Sîrbu

Home / Romică Sîrbu

BIOGRAFIE:

Romica Sîrbu este pastor. Pe lângă masterul în religie (Universitatea Andrews), are un master în leadership educaţional şi unul în relaţii de familie (ambele la Universitatea Montemorellos). Actualmente urmează Școala de psihoterapie cognitiv-comportamentală din Cluj-Napoca.

Este căsătorit cu Loredana şi împreună au 2 copii: Emanuel și George, de 20, respectiv 14 ani.

SEMINAR:

Educația care te face educat

“<<Învață ca să nu mai muncești>> a fost refrenul care mi s-a fredonat adesea în copilărie. Care este însă scopul autentic al învățării? Să nu mai muncești sau să fii mai eficient în muncă? Poate fi învățarea o țintă de dorit? Putem pune semnul egal între a fi învățat și a fi educat? Ce este educația?

Trăim într-o lume în care cuvintele și-au pierdut sensul real, autentic. De multe ori folosim aceleași cuvinte, însă fiecare înțelege altceva, fiecare dorește să transmită altceva.

E timpul să umplem cuvântul „educație” cu sensul pe care îl dă Dumnezeu pentru a ne pune o țintă reală atunci când ne propunem să fim educați.

Educaţia are ca scop nu doar dobândirea unei calificari, ci scopul mai înalt al ei este să dobândești calificarea de om. Om după modelul creației, om pentru viaţa aceasta şi pentru veșnicie.

Din această perspectivă este potrivit să descoperim capcanele educației seculare și modelul educativ pe care doar tu poți decide să-l urmezi indiferent de universitatea, facultatea pe care o urmezi.

Alege educaţia care te face educat!

close
Newsletter Impact

Înscrie-te la newsletter pentru a primi un e-mail de fiecare dată când postăm un articol nou.