Evenimente trecute

Acasă / Evenimente trecute

În 2013, la întoarcerea din Scandinavia, unde au participat la o conferință inspiratoare, un grup de tineri mai zăbovesc împreună un weekend pentru a afla, prin rugăciune și studiu, care este scopul lui Dumnezeu cu generația lor. Nu au știut sigur atunci la ce va conduce aceasta. În primăvara acelui an, vor organiza prima conferință IMPACT, în România, urmând ca, de atunci, să nu se oprească. Indiferent că ești familiarizat cu mișcarea IMPACT sau nu, te invităm să afli câteva lucruri despre evenimentele trecute. Credem că te vei bucura de aceasta!

mai, 2013 – Congres IMPACT, Cernica

“În această generație”

Ţelul dat de cer, de a duce Evanghelia lumii în această generaţie […] este pus înaintea tinerilor de astăzi. ’ {Ed 262.2}

În această generație a fost titlul primului eveniment IMPACT din România. Alegerea lui a fost ca o exprimare a dorinței și angajamentului nostru, ca tineri, de a ne folosi energia, talentele și darurile pentru a vedea reîntoarcerea lui Hristos în această generație.

iulie 2013 – Călătoria misionară IMPACT Sibiu

“Să reaprindem Reformațiunea, în această generație”

10 zile de instruire și misiune. 10 zile în care peste 200 de tineri din întreaga țară au ajuns la diferite categorii de oameni, din Sibiu, prin proiectele diverse organizate: Standuri de sănătate, ExpoSănătate, Concerte, Vizite la azil, Activităși pentru copii în centre de plasament, Seminarii pentru părinți, Acțiuni pentru copii, Lucrarea din casă în casă, ș.a. Rezultatele și impactul acestora ne-au demonstrat că și astăzi lumea este deschisă pentru o cunoaștere autentică a Celui care prin Sine Însuși a aprins Reformațiunea și ne-a asigurat că o poate face și astăzi, încă o dată.

august 2014 – IMPACT Cheia

“Unul singur”

Tema acestei întâlniri a reprezentat ecoul citatului din capitolul “La fântâna lui Iacov” din cartea Hristos Lumina Lumii, pag. 187: “Pretutindeni se găsesc oameni nemulţumiţi. Ei doresc ceva care să le umple lipsa din suflet. Unul singur este Cel care le poate împlini această lipsă. Nevoia lumii, Cel pe care-L doresc toate popoarele, este Hristos.”

Invitații principali au fost: Sean Nebblett și Randy Steffens, doi tineri implicați în diverse ramuri ale lucrării, lideri de bază în locurile în care slujesc și care au fost educați în sistem homeschooling, care ne-au împărtășit că adevăratul succes în educație este dat de cunoașterea Celui care a pus bazele primei școli și a oferit cele mai înalte standarde de educație.

august 2015 – IMPACT Porumbacu

“Pe drept ești iubit”

“Numele Tău este ca o mireasmă vărsată. De aceea te iubesc pe tine fetele! Trage-mă după tine; vom lăuda dezmierdările tale mai mult decât vinul! Pe drept ești iubit.” Cântarea Cântărilor 1:4

Cântarea Cântărilor este o carte care, deși ar părea să surprindă relația intimă dintre Solomon și Sunamita, știm că în ea regăsim cea mai puternică declarație, în care Dumnezeu folosește comparația unei relațiii de dragoste dintre un bărbat și o femeie, pentru a descrie atașamentul profund pe care Îl are față de oameni. Ca răspuns la această mare dragoste, am dorit să ne alăturăm și noi cuvintelor inspirate și să exclamăm: Pe drept ești iubit!

septembrie, 2016 – Congres IMPACT, Cernica

„In my father business”

“Nu știați că trebuie să fiu preocupat de afacerea Tatălui Meu?” (Luca 2:49, KJV)

Prin tema acestui congres am dorit să aducem în atenția participanților ideea că “afacerile și religia sunt unul și același lucru”(“Business and Religion are One”- COL 349.3). Planul de mântuire a trecut la fel de mult prin Atelierul de tâmplărie din Nazaret ca și prin cruce. Pavel făcea corturi pentru a alimenta lucrarea de salvare a sufletelor. Tot așa, fiecare participant a fost provocat să răspundă întrebărilor: Care este Visul tău? Pentru ce trăieşti? Ce te consumă? Ce rămâne în urma ta? God’s Business or My Business? Care este locul tău în afacerea Lui? Cum apropie afacerea / profesia ta veşnicia?

decembrie 2016 – Călătoria misionară IMPACT Săliște

„Caută de vino curând”

Prin călătoria misionară IMPACT Săliște, partcipanții au fost provocați să devină un Timotei al zilelor noastre, răspunzând strigătului care nu diferă cu nimic astăzi, ca atunci când, în singurătatea închisorii, apostolul Pavel își dorea prezența și mângâierea ucenicului său, astfel încât îi scrie: „Caută de vino curând la mine.(…) Caută de vino înainte de iarnă.” 2 Timotei 4:9.21

În urma vizitelor făcute în casele oamenilor și prin intermediul colindelor în diversele instituții ale orășelului Săliște, s-au stabilit contacte și relații neașteptate, cu rezultate pe termen lung.

Ca inspirație, ne-au fost prezentările bazate pe istoria vieților diferiților misionari: Moffat, Livingstone, Gladys Aylward, Hudson Taylor, Zizendorf,ș.a.

iulie 2017 – Adunare de corturi IMPACT, Săcuieu

Prima adunare de corturi IMPACT România a reprezentat o experiență profundă, un timp în care toți cei prezenți am experimentat prezența Duhului Sfânt într-un mod mult mai puternic. Invitat al acestui eveniment a fost Alex Niculaescu, care, timp de opt ani a lucrat în colaborare cu guvernul și alte diverse organizații împotriva traficului de carne vie și a sclaviei moderne. Prin prezentările sale bazate pe experința proprie, ne-a conștientizat că lupta se dă la nivel supranatural și că biruința se poate obține prin rugăciune.

dec. 2017 – ian. 2018 – Congres IMPACT, Cernica

A Praying Generation

Pentru că adunarea de corturi IMPACT din vara anului 2017 ne-a adus înțelegerea importanței rugăciunii în contextul Marii Lupte în care trăim, am dorit să continuăm înțelegerea și experimentarea acesteia în cadrul următorului eveniment IMPACT. Invitați ai acestui congres au fost Jerry și Janet Page, secretar și sub-secretar al Asociației pastorale în cadrul Conferinței Genarale. Întâlnirea ne-a convins, în modul cel mai practic, cum lucrează Dumnezeu când poprul Său se unește în rugăciune. De asemenea, grupele formate, pe perioada evenimentului, au continuat prin întâlniri săptămânale de rugăciune pe skype, dând naștere unor grupe puternice de susținere și suport pentru membrii acestora.

06 – 15 aprilie 2018, Călătoria misionară IMPACT Băicoi – Prahova

„Cu Duhul Sfânt și cu foc”

Prin conceptul preluat din trimiterea făcută de către Hristos ucenicilor și din experiența apostolilor regăsită în Cartea Fapte, IMPACT România își dorește ca, prin acest eveniment, să creeze cadrul potrivit pentru ca fiecare participant să experimenteze, personal, Marea Trimitere. Anul acesta, întâlnirea va sta sub titlul: “cu Duhul Sfânt și cu foc” (Matei 3:11) exprimând dorința, ca această întâlnire să poarte amprenta unei Puteri de Sus.

19-29 iulie 2018, Adunarea de corturi IMPACT Săcuieu

Cea de-a doua adunare de corturi a adus în atenţie tema adevăratei educaţii. Invitaţii principali, John şi Pam Dysinger, au vorbit despre agricultură şi viaţa de familie; prin experienţele împărtăşite, ne-au încurajat să trăim o viaţa devoţională profundă şi să căutăm acel „ceva mai bun” în toate trei domenii: spiritual, intelectual şi fizic. Cadrul natural a contribuit la fixarea adevărurilor preţioase, în special prin timpul personal de întâlnire cu Dumnezeu.

29 decembrie 2018 – 1 ianuarie 2019, Congres IMPACT, Cernica

A Thinking Generation

Congresul a continuat pe bazele puse în anul anterior, rugăciunea şi predarea. S-a adăugat elementul intelectual, de folosire a propriei gândiri şi a informaţiilor acumulate. Toate acestea pentru elaborarea planurilor prin care să fie transmis mesajul specific advent, în împlinirea scopului dat de Cer: de a încheia lucrarea în această generaţie.

26 aprilie 2019 – 5 mai 2019, Călătorie misionară, Timişoara

“Prin rugăciune au cucerit ei împărăţii”

 

Călătoria Misionară ne-a adus făcut părtaşi unei experienţe reale: de a cuceri prin rugăciune. Pe lângă proiectele obişnuite, specifice acestui tip de eveniment, s-a adăugat unul nou, dedicat exclusiv rugăciunii. În timp ce unii dintre noi lucrau direct cu oamenii, ceilalţi se implicau prin mijlocire. A fost un timp binecuvântat de prezenţa Lui, în care am văzut răspunsuri supranaturale venite în urma rugăciunii pline de credinţă.

28 iulie – 4 august 2019, Adunarea de corturi IMPACT Săcuieu

 

Adunarea de corturi a adus în practică învăţăturile despre adevărata educaţie. Am avut parte de un timp consistent de rugăciune unită (latura spirituală), de plimbări şi drumeţii de o zi în natură (latura fizică) şi informaţii valoroase, pe diferite teme de interes (latura intelectuală). S-au remarcat de asemenea plenurile dinamice ale lui Joakim Hjortland, care s-au axat pe rolul decisiv al generaţiei noastre în marea luptă.

29 decembrie – 2 ianuarie 2020, Congres (Re)moving Generations Cernica

 

Congresul IMPACT 2019-2020 a adăugat ultimul element, pe lângă cele prezentate anii anteriori în cadrul seriei celor trei congrese: acțiunea. Pentru că dorim să nu fim o altă generație care a trecut, ci acea generație care, pe bazele puse prin rugăciune și planificare, a acționat și a participat activ la încheierea lucrării.