Mai bine o zi în curțile Sale – experienţă

Home / Călătorie misionară / Mai bine o zi în curțile Sale – experienţă
Mai bine o zi în curțile Sale – experienţă

Probabil că dacă nu aș fi fost implicată în slujirea prin muzică la Congresul (re)Moving Generations, nu aș mai fi ajuns la eveniment. Mă simțeam atât de obosită la sfârșit de 2019, încât pentru mica vacanță de după concertele dedicate nașterii Domnului mi-ar fi plăcut să stau în liniște cu o carte în mână și un ceai cald, undeva în ploaie sau ninsoare… foarte departe de oameni și mai ales departe de orice responsabilități. Dar planurile mele nu s-au potrivit cu chemarea puternică pe care o simțeam de a nu renunța la acest congres, așa că am mers. Acum sunt recunoscătoare Domnului că nu m-a lăsat să stau acasă. M-a chemat într-un loc înalt din care să pot vedea puterea Lui la lucru printr-o mână de vorbitori care, deși nu se cunosc și nu s-au sfătuit niciodată, sunt mișcați deopotrivă de același Duh Sfânt, oferind părți din același mesaj unitar și închegat, venit să aline acest sfârșit de lume.

Am văzut cu adevărat ce însemnă o generație care se mișcă împreună, sincronizată nu de vreun gând omenesc, ci prin inspirație Divină. Timp de mai multe luni ne-am întâlnit aproape zilnic la rugă cu echipa pe skype și am cerut Duh Sfânt peste fiecare vorbitor care avea să fie condus de Domnul la congres. Prin El s-a pus piatră peste piatră la temelia mesajului oferit, care a mișcat inima mea și a multor participanți, creând cadrul potrivit pentru a primi vindecare și pentru a ne pune la dispoziția Lui̶ să împlinim chemarea noastră pentru acest timp.

„Şi Duhul și Mireasa zic: «Vino!», şi cine aude să zică: «Vino!», şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieţii fără plată!” Apocalipsa 22:17 

Înainte de congres mi-a fost sete, iar Duhul mi-a spus „Vino!” Așa că am mers și am băut din Apa Vieții fără plată.   

Participând activ la acest congres și văzând minunile care s-au petrecut în jurul meu și cu mine, am prins încredere, mi-am reînnoit credința și speranța. Am fost bucuroasă că pot să predau puținul meu rămas după 2019 în mâna Sa, iar El l-a înmulțit însutit. Cu toate că pe parcursul congresului nu îmi amintesc să fi avut momente de pauză, spre uimirea mea, am funcționat de parcă venisem din cea mai frumoasă vacanță. Puterile nu s-au sfârșit, oboseala cronică nu s-a simțit, ci dimpotrivă, am fost plină de poftă de viață și veselă peste măsură. Așa s-a împlinit pentru mine promisiunea din Isaia 40:28-31: „Nu ştii? N-ai auzit? Dumnezeul cel Veşnic, Domnul, a făcut marginile pământului. El nu oboseşte, nici nu osteneşte; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă. El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin. Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc; umblă şi nu ostenesc.” 

Pe tot parcursul congresului am locuit în curțile Domnului, așa cum este descris în Psalmul 84. Deși umblasem după alte lucruri, El m-a condus spre înălțimile Sale, căci El știa mai bineca mine cât de mult tânjea sufletul meu de dor după prezența Sa. Acolo am putut să fiu binecuvântată și să Îl laud cu mare drag, pentru că încă o dată mi-a dat odihnă și m-a înviorat lucrând pentru gloria Sa.

„Cât de plăcute sunt locaşurile Tale, Doamne al oştirilor! Sufletul meu suspină şi tânjeşte de dor după curţile Domnului, inima şi carnea mea strigă către Dumnezeul cel Viu! Până şi pasărea îşi găseşte o casă acolo şi rândunica un cuib unde îşi pune puii… Ah! altarele Tale, Doamne al oştirilor, împăratul meu şi Dumnezeul meu! Ferice de cei ce locuiesc în Casa Ta! Căci ei tot mai pot să Te laude. Ferice de cei ce-şi pun tăria în Tine, în a căror inimă locuieşte încrederea. Când străbat aceştia valea plângerii, o prefac într-un loc plin de izvoare şi ploaia timpurie o acoperă cu binecuvântări. Ei merg din putere în putere şi se înfăţişează înaintea lui Dumnezeu în Sion. Doamne Dumnezeul oştirilor, ascultă rugăciunea mea! Ia aminte, Dumnezeul lui Iacov! Tu, care eşti scutul nostru, vezi, Dumnezeule, şi priveşte faţa unsului Tău! Căci mai mult face o zi în curţile Tale decât o mie în altă parte; eu vreau mai bine să stau în pragul Casei Dumnezeului meu decât să locuiesc în corturile răutăţii! Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană. Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!” Psalmul 84

Pe scurt, așa a fost pentru mine timpul petrecut la congres. Am văzut lucruri mari și minunate, așa cum ne-a fost promis: „Adevărat vă spun că de acum veți vedea cerul deschis și pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se și coborându-se peste Fiul omului.” Ioan 1,51

Timpul a trecut prea repede, dar experiențele primite atunci îmi sunt sfetnic și încurajare până azi. Abia aștept să văd ce lucrări mari și nepătrunse, minuni fără număr, a pregătit Domnul la Suceava pentru călătoria misionară din aprilie. Cu siguranță vom avea 10 zile binecuvântate cu bucurie și slujire. Se pregătesc multe proiecte prin care să fie atinse inimile oamenilor din acest oraș. Dacă simți și tu că ai nevoie de o experiență mai profundă, dacă vrei să bei fără plată din Apa Vieții, dacă ai nevoie de o vacanță adevărată, dacă ești obosit și ai nevoie de odihnă, haide cu noi la Suceava să lucrăm împreună pentru a face dreptate numelui Său în fața lumii și a întregului univers. 

Magda D.

Departamentul Muzical, Impact România

Pentru mai multe detalii despre Călătoria Misionară, click aici.

close
Newsletter Impact

Înscrie-te la newsletter pentru a primi un e-mail de fiecare dată când postăm un articol nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.