Binecuvântare cu gust de coacăze

Home / Devotional / Binecuvântare cu gust de coacăze
coacăze

Știi ce gust are penicilina? Pentru papilele mele, senzația creată de antibiotic este izbitor de asemănătoare cu cea a coacăzelor. Și când poți să alegi între esență neagră de amărui-acrișor și aromă dulce-zglobie de piersici, nu-i greu să anticipezi preferința. Am învățat totuși să mănânc fructe nu doar în funcție de savoare, ci și de ceea ce se întâmplă după prima impresie. Știam că în fiecare bobiță de coacăze este condensată o bogăție de substanțe foarte benefice pentru sănătate, așa că am început să le prețuiesc mai mult. 

Propunerile de viață ale lui Dumnezeu n-au fost întotdeauna cele pe care le-aș fi ales prima dată. Totuși mi le-am însușit, gândindu-mă că El are în vedere finalul călătoriei mai degrabă decât traseul în sine. Au fost și vor mai fi văi de trecut. Am constatat însă că durerile cele mai adânci au adus binecuvântările cele mai mari! Sunt recunoscătoare pentru fiecare dintre ele. Și nu mi-e frică să-L las să mă ducă prin greu! Știu că o face cu rost și ca răspuns la dorința mea de a-I semăna tot mai mult! 

Fiecare pas făcut de Omul Hristos a fost plin de cea mai adâncă suferință.Ca vas slab ce sunt, să am harul să duc împreună cu El disprețul, privirile neîncrezătoare, cuvintele ironice, inimile neobosite să ia și niciodată să dea, este un cost mult prea mic pentru cât valorează Cerul. Chiar dacă mersul întreg va fi însoțit de durere, pășesc mai departe încrezătoare în Mântuitorul care a băut deja paharul acesta. 

Crucea aduce cu sine experiența înălțătoare a smereniei, iar în acest drum descopăr că încă mai este mult până să se zică deplin.Fiecare zdrobire pe care o accept Îi înseninează privirea. Și tare mult îmi doresc să-L știu că zâmbește! Bucuria de pe chipul Lui drag este plăcerea mea cea mai mare! Și când realizez că mai este atât de puțin până Îl voi vedea, mă ridic din nou și fac înc-un pas. Uit că sunt înconjurată de atâta pământ dacă în inima mea este Cer.

Cât de dulce poate fi amarul? Suficient de plăcut, încât să iubesc și durerea și coacăzele deopotrivă! 

 

Loredana Catrinescu

Departament Misiune, IMPACT România

close
Newsletter Impact

Înscrie-te la newsletter pentru a primi un e-mail de fiecare dată când postăm un articol nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.