Adunarea de Corturi, în cuvinte

Home / Adunare de corturi / Adunarea de Corturi, în cuvinte
Adunarea de Corturi, în cuvinte

Adunarea de Corturi de anul acesta ne-a pus în față noi provocări, dar a adus, cel puțin în aceeași măsură, binecuvântare.

Provocările au venit din cauza contextului pandemiei, cu întrebări precum: „Vom avea tabără anul acesta?”, „Care este cea mai bună modalitate de desfășurare?”, „Cine poate veni ca vorbitor?” etc. Binecuvântările au luat și ele forme diferite, pentru că Dumnezeu, credincios ca întotdeauna, a avut grijă să ofere ce avea nevoie fiecare.

Vorbitorul principal al evenimentului a fost fratele Nicola Taubert. El ne-a atras atenția asupra pregătirii cerute de evenimentele care sunt înaintea noastră. S-a subliniat importanța scrierilor Spiritului Profeției, nevoia de a rămâne uniți, dar și de a ocupa locul pe care Dumnezeu ni l-a dat. Cuvintele de la plenul de vineri seară nu vor fi curând uitate: „Nu te îngrijora cu privire la ce nu poți controla. Concentrează-te doar pe a merge înainte!”

Celelalte plenuri și seminare au abordat teme diferite. Unul dintre ele ne-a adus în atenție chemarea lui Isus, adresată lui Petru și, dincolo de timp, nouă tuturor: „Tu vino după Mine”. De asemenea, am înțeles și care este felul în care ne putem pregăti cel mai bine pentru chemarea specifică, primită la nivel individual. Două sesiuni au fost dedicate sănătății fizice, prin prezentările dr. Ionel Bratu.

Atmosfera de laudă a fost prezentă încă de dimineață, de la rugăciunea unită, a continuat pe parcursul zilei, la momentele de închinare prin cântec și ne-a însoțit și la focul de tabără. O amintire specială este legată de plenul bogat în muzică de joi seară. Dar nu a fost doar muzică, ci și experiențe și mulțumiri. Prezența Domnului era atât de aproape încât, chiar fără să fie exprimată cu glas tare, recunoștința a fost prezentă în fiecare inimă.

Grupele mici au avut fiecare ca loc de întâlnire propriul foc de tabără, un element nou anul acesta. Astfel, timpul de părtășie s-a desfășurat într-un cadru în care deschiderea a venit mai ușor și relațiile s-au legat mai repede. Timpul de studiu de pe grupe ne-a permis să schimbăm idei și să cercetăm împreună fundamentul credinței noastre.

Nu au lipsit nici plimbările în natură, nici străjile de rugăciune, de dimineața devreme. Ne-am bucurat de vreme bună afară și de ploaie abundentă pentru sufletele noastre. Am povestit cu prieteni pe care nu i-am mai văzut demult, dar și cu Prietenul care a fost mereu cu noi.

Credem că fiecare binecuvântare resimțită la tabără a fost prin mijlocirea Lui. Ne rugăm ca fiecare apel să fie păstrat (și adâncit) tot prin ajutorul Lui.

Fie ca toată slava să se întoarcă, prin noi, spre Dumnezeu!

 

Loriana Țiplea

Departament promovare, IMPACT România

close
Newsletter Impact

Înscrie-te la newsletter pentru a primi un e-mail de fiecare dată când postăm un articol nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.