Congresul IMPACT 2018 – locul în care vieţi au fost schimbate

Congresul IMPACT 2018 – locul în care vieţi au fost schimbate

Poate ai trecut prin experiența în care ai fost chestionat legat de faptul că ești diferit prin comportamentul și credința ta, însă răspunsul pe care l-ai dat trăda o urmă de nesiguranță și confuzie. Întâmpinând această problemă, Dumnezeu ne învață că rolul și lucrarea adevăratei educații este aceea de “a-i antrena pe tineri să gândească ei înșiși, nu doar să reflecte gândirea altor oameni”1.

Astfel, sub îndrumarea Cuvântului inspirat, la trecerea dintre ani, IMPACT România a organizat Congresul anual, cu titlul „A Thinking Generation”. Evenimentul a adus împreună peste 300 de tineri din diferite zone ale țării, dar și din afară, tineri însetați de a cunoaște Dumnezeul care dorește să-Şi restaureze chipul în oameni.

Vorbitor principal – David Kim

David Kim, o figură influentă în lumea afacerilor prin compania pentru care lucrează, dar și prin Societatea Adventistă Nicodemus a cărei cofondator este, a prezentat mesajul simplu al Evangheliei. “Ești unic și existența ta presupune o minune, fără excepție”, spunea David, “iar Dumnezeu dorește să fie într-o relație autentică cu tine, nu una ipocrită, de ‘concubinaj’. Aceasta implică a-i permite Creatorului să-Şi rescrie chipul în tine, în modul în care gândești și acționezi, în modul în care răspunzi și vorbești. Rezultatul acestei lucrări va fi folosirea resurselor cu care Dumnezeu te-a înzestrat. Dintre acestea, accesul pe care îl ai la oameni este de o inestimabilă valoare, căci s-ar putea să fii singura imagine pe care un om o are despre Dumnezeu”, sublinia David Kim.

Seminar

Seminariile prezentate au atins teme variate, în funcţie de nevoile diferite ale tinerilor. De la nevoia de a fi botezați cu Duhul Sfânt, și felul în care Hristos ne poate ajuta să biruim defectele caracterului nostru, la rolul educației; de la semnificația Sanctuarului și a rolului profetului în Biserică, la experiențele împărtășite de un om de afaceri și de o familie ce a voluntariat la o Școală din Namibia, seminariile diverse au răspuns frământărilor și au apelat la predare, încurajând în același timp identitatea și unicitatea gândirii fiecăruia.

Prin mesajele date, Duhul Sfânt a mișcat multe inimi, decizii au fost luate, și noi promisiuni în taină au fost rostite. Şapte tineri au exprimat dorința de a face din Hristos Cel dintâi în viața lor, prin legământul botezului.

Grupe mici

Momentele de rugăciune și străjile de noapte au legat participanții prin ocazii în care tinerii s-au făcut vulnerabili, împărtășind nevoile și luptele lor personale. Mijlocirea și manifestarea empatiei au adus încurajare, iar răspunsurile cerului la cererile adresate s-au coborât prin numeroase binecuvântări și experiențe.

Outreach

Proiectele de outreach au avut un impact semnificativ asupra comunității locale. Un numeros grup de tineri a adus bucurie în casele locuitorilor din Cernica prin cântece, câte o felicitare și o carte oferite în dar. Ajungând la mai mult de jumătate dintre locuințele localității, participanții au împrăștiat mireasma tinereții prin bucuria și dragostea ce au atins inimile oamenilor.

Un alt grup a vizitat Spitalul de Psihiatrie „Eftemie Diamandescu”, aducând mângâiere în sufletul multor pacienți pe care doar singurătatea îi colindă. Însă mai puternic decât impactul asupra pacienților a fost impactul asupra participanților, care au văzut că prin simpla lor prezență, prin împărtășirea unui mic cântec și a unui mare Dumnezeu, au afirmat valoarea de ființe umane a acelor oameni cu diverse dureri și probleme purtate în suflet.

Outreach – cantina mobilă

Un al treilea grup de tineri s-a strâns în Gara de Nord din București și a oferit un prânz cald celor fără adăpost din această zonă. Cele 70 de persoane care au beneficiat de proiectul “Cantina Mobilă”, au lăsat o impresie adâncă asupra voluntarilor prin experiențele de viață pe care le-au împărtăşit și comportamentul manifestat. Deși pe chipul lor se citea o viață de lipsuri și de vicii, din adâncul lor mai tresărea o urmă de omenie, căci foamea nu a reușit să șteargă respectul din ființa lor.

Congresul „A Thinkning Generation” a avut o semnificație unică și deosebită pentru fiecare participant, iar binecuvântările prețioase care au fost vărsate în inima fiecăruia, le vom afla probabil doar în veșnicie.

Referinţe

1. Ellen White, Educaţie, cap. 1 – Sursa adevăratei educaţii

Pentru a urmări plenurile şi seminarele prezentate în cadrul Congresului, te invit să accesezi canalul nostru YouTube: Impact Romania.

 

Alin Crescens Ciurea

designer grafic // departament Promovare , IMPACT România

close
Newsletter Impact

Înscrie-te la newsletter pentru a primi un e-mail de fiecare dată când postăm un articol nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.