O întrebare simplă

Home / Adunare de corturi / O întrebare simplă

O întrebare simplă

O întrebare simplă

Tu de unde îți cumperi pâinea?

Dacă ai nevoie de pâine unde mergi? Bănuiesc că la o brutărie. Dar dacă ai nevoie de haine? La un magazin de haine, nu? Și dacă ai nevoie să alimentezi cu carburant mașina, unde mergi? La benzinărie, nu-i asa? Ce întrebări simple cu răspunsuri pe măsură, ai zice. Dacă e așa, răspunde, te rog, și acestei întrebări la fel de simple ca precedentele: dacă ai nevoie de o umplere personală cu Duhul Sfânt și de o întâlnire cu Hristos, unde mergi? Îmi vei raspunde: “nu e nevoie sa mergi, e nevoie sa te rogi pentru asta.” Cuvântul însă spune: Nu este de ajuns doar să te rogi. “Întrunirile bisericii, atât în Adunarile de corturi cât şi în Adunările din familie […] sunt ocaziile stabilite de Dumnezeu pentru revărsarea ploii timpurii şi târzii.” (Ellen White, Gânduri despre cartea Apocalipsei pag. orig. 229.2).

Orice nevoie se împlinește undeva, cândva, într-un loc anume. De aceea Dumnezeu ne cere să lucrăm în acord cu rugăciunile noastre. Dacă te rogi pentru Duhul Sfânt trebuie să mergi acolo unde Dumnezeu a promis ca Îl va revărsa. Exact așa se întâmplă și atunci când ai nevoie de pâine, haine sau benzină – mergi în locul în care știi că le vei găsi. Nu vei sta pur și simplu pasiv, așteptând ca ele să apară.

Isus al meu

Nu vreau să spun că Adunarea de corturi e singurul loc în care Dumnezeu promite că va revărsa Duhul Sfânt, dar știu că timpul în care trăim, propriile slăbiciuni, contextul marii lupte, faptul că zilnic oamenii sunt înșelați de vrăjmaș, ne spun că nu trebuie pierdută o astfel de ocazie în care El promite că va revărsa ploaia târzie. Am vazut că nimic altceva nu poate birui păcatul din viața mea decât Hristos! Nimic, nimic altceva, niciun efort și nicio doctrină, decât contemplarea Lui.  Văd că egoismul și mândria mea doar în prezența Sa dispar. Am văzut că nu am înțelepciune afară de El, am văzut că nu sunt dispus la sacrificiu decât atunci cand Îl am în fața ochilor, am văzut că îmi pierd valoarea când nu-L mai văd, am văzut că viața mea e ca valul mării fără El. Și m-am săturat de trecut, vreau ceva nou, o putere pe măsura durerilor, o răbdare, o înțelepciune, o bogăție, ceva altfel, cu totul altfel. Dacă simți și tu la fel, îți spun că astăzi ai nevoie de Hristos și crucea Lui! Atât, atât, doar atât, nu te mai gândi la altceva! El și El răstignit în viața ta (1 Corinteni 2.2).

De ce Duhul Sfânt?

Acum aș vrea să răspundem și la această întrebare: De ce este atât de important să fiu personal  botezat cu Duhul Sfânt? Pentru că imediat ce-L primim, totul se vede altfel:

  • Vom vedea atunci într-adevăr că toate lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. (Romani 8:28)
  • Vom fi bucuroși în necazuri. (Romani 5:3)
  • Vom fi biruitori prin Acela care ne-a iubit. (Romani 8:37)

Vreau să nu treci cu ușurință peste invitația de a participa la Adunarea de corturi. Cere răspuns de la El, luptă-te să ai ușa deschisă legat de timp, de finanțe sau alte obstacole. El nu a stat pasiv față de păcatul nostru. Nici noi nu vom fi pasivi față de invitația Sa.

Aștept să te văd acolo unde El a promis revărsarea Duhului Său!

Dieter Knobloch

 

close
Newsletter Impact

Înscrie-te la newsletter pentru a primi un e-mail de fiecare dată când postăm un articol nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.